Even voorstellen

Dit ben ik, Kristel

Moeder van 3 opgroeiende tieners en al vele jaren gepassioneerd door werken met en voor kinderen en jongeren.

Kinderen zijn de meest kwetsbaren in onze maatschappij, zo afhankelijk van ons, volwassenen. Kinderen zijn ook de toekomst. Dus is het onze taak hen te begeleiden en te ondersteunen waar nodig, zodat zij als ze volwassen zijn, op hun beurt onze maatschappij kunnen draaiend houden en liefst zo goed mogelijk. Dit besef leidde jaren geleden tot de keuze een opleiding als maatschappelijk werkster te gaan volgen.

Zo kwam ik in de zorgsector terecht waar ik 10 jaar gewerkt heb met kinderen met leerstoornissen, gedragsproblemen, mentale beperkingen en kinderen uit kwetsbare gezinnen, 3 tot 18jarigen. Zeer boeiend en leerrijk, ik deed er veel ervaring en kennis op, maar wilde meer kinderen kunnen bereiken en ging opnieuw studeren om in het onderwijs aan de slag te kunnen gaan.

 

Daar ging mijn voorkeur naar de basis, waar ik de eerste jaren met de jongste kleuters heb gewerkt en sinds 4 jaar als zorgleerkracht met de oudste kleuters werk. Naast het cognitieve aspect waar nog te veel de focus op gelegd wordt, tracht ik via extra aandacht, zorgondersteuning en begeleiding in kleine groepjes vooral aan het welbevinden en het ontwikkelend leren te werken, zodat het in hun hoofd én hart goed zit.

Want de wereld is soms zo overweldigend, zeker ook voor onze kinderen. Er komen dagelijks veel nieuwe ervaringen aan een snel tempo op hen af en sommigen zijn hier gevoeliger voor dan anderen. Om ook naast het onderwijs deze kinderen en jongeren nog beter te kunnen begeleiden voelde ik de nood me opnieuw te gaan bijscholen en volgde verschillende cursussen en opleidingen. Toch heb ik nog het meest geleerd van al de kinderen zelf die in mijn leven op mijn pad zijn gekomen…

Inmiddels ben ik naast zorgleerkracht ook kinder- en jongerencoach, trots op mijn kleine praktijk met voldoende ruimte voor grootse dingen: Krachtwens.

Door anders te kijken en te luisteren naar kinderen en jongeren hun krachtige emoties wil ik hen beter kunnen begrijpen, zodat ze vanuit hun noden, behoeften en wensen in hun kracht worden gebracht.

Hierbij tracht ik samen met hen, ouders, leerkrachten, professionelen,… te zoeken naar wat nodig is, tools aan te reiken en hen te begeleiden tijdens hun weg, zodat ze het uiteindelijk zelf kunnen.

-We zien alleen onze buitenkant, maar alles gebeurt vanbinnen in jezelf-